Hvad er SALTOs køkken?

Vores tanker om mad

Den mad du finder i SALTOs Køkken er hjemmelavet mad. Det betyder, at vi ved hvad der er i, og at vi står 100% inde for den. Vi koger supper, bager brød og kager, blander frikadellefars, som vi former i hånden, ordner massevis af friske grøntsager og smager det hele til, så vi ved, vi kan stå inde for resultatet. Vi kan lide, når der er mange grøntsager på tallerknerne og hvis du ønsker rent vegetarisk mad, har vi et bredt udvalg at friste med.

De fleste mennesker ønsker at vælge sund mad, især når de også skal vælge mad til deres børn, men det kan til tider være lidt svært at finde det helt rigtige, når man spiser ude, og fristelserne trækker i en anden retning. I SALTOs køkken er brødet groft og grøntsagerne er mange både til børn og voksne. Der er ingen friturestegte retter på børnemenuen, men gnavegrønt og andre gode ting som vi ved børn spiser. Vi elsker at lave mad med mange grøntsager. Dels de helt synlige, som den lækre spidskålssalat, vi blandt andet bruger i vores sandwich, dels de mere skjulte, som vi kommer i vores populære frikadeller. Vi håber, at du både får en god smagsoplevelse og inspiration til, hvad du kan lave hjemme.

Vi prioriterer økologiske råvarer i det omfang vi kan få det til at fungere. Vi er stolte af vores økologiske spisemærke og glæder os, hver gang vi finder en ny økologisk vare, vi kan bruge i vores madlavning. Vi køber vores økologiske kaffe hos Just Coffee, der selv rister og blander de lækre bønner vi har i caféen. Også vores te og vores forskellige saft er økologisk.

Vi gør hvad vi kan for at minimere madspild i vores køkken mest muligt. Det er der heldigvis også god økonomi i. Det giver lidt ekstra arbejdstid i køkkenet, at vi laver ting i så små portioner, så vi til tider er nødt til at lave ekstra i løbet af dagen, men det er det værd, når vi på en måde kan undgå at lave for store portioner med unødigt meget spild og samtidigt ved at vores mad er frisklavet. Sidst på dagen kan du være heldig at købe en pose af vores dejlige boller med hjem, hvis vi har fået bagt for mange, og ellers bliver de til sprøde croutoner til suppen.

SALTOs køkken er en socialøkonomisk virksomhed. En stor del af vores personale består af frivillige og alt overskud geninvesteres i virksomheden. Vi brænder for at tilbyde et sted for småbørnsfamilier, hvor man kan mødes og slappe af i venlige rammer. Hvis du har lyst til at give en hånd med i det daglige eller til et af vores mange arrangementer, så kontakt os!