Barselslaboratoriet

Vi elsker at mødes og blive klogere! Derfor har vi startet Barselslaboratoriet til inspiration for småbørnsfamilier:-)

Barselslaboratoriet er gratis og du behøver ikke tilmelde dig - du behøver heller ikke at være enig i det der bliver sagt, men når du går herfra skulle der gerne være plantet et par nye idéer eller vinkler på dagens emne. Konceptet er enkelt:

1. Det tager en times tid og vi mødes i Café SALTOs Køkken.

2. Der kommer en oplægsholder, som laver et oplæg om noget hun/han brænder for - og som har noget med småbørnsfamilier at gøre.

3. Der er selvfølgelig mulighed for at stille spørgsmål undervejs og fortsætte debatten efter laboratoriet har lukket:-)


Tirsdag d. 22. oktober 

Kom og hør hvorfor babymassage og berøring er så vigtig og hvad der sker i kroppen, når man får/giver massage. 
Berøring er afgørende for hjernens udvikling - så nus og kram din baby for alt i verden! 
Merete Kongsmark Andersen er babymassør og zoneterapeut med speciale i babyer og småbørn og hun vil til dette Barselslaboratorium fortælle om hvrdan du kan få meget mere massage ind i hverdagen med dit barn:-) 
Merete tilbyder kurser i Babymassage både igennem SALTO og hendes egen butik: "Blid zoneterapi".

Tirsdag d. 29. oktober "Om Baby Led Weaning - baby styrer maden selv"
"BLW - Baby Led Weaning eller på dansk "Babystyret Madtilvænning" går alt sin enkelthed ud på at baby spiser det samme som familien og at fokus ved måltiderne ikke er på maden, men på hygge og samvær. Det er nemt, det kræver ikke en masse udstyr og det er egentligt bare at sætte baby med til bords og lade ham/hende nyde maden og bruge sanserne. Mit ønske er, at hvis der sidder en mor eller far derude med en drøm om at lade sit barn styre maden selv, så kan jeg være med til at give de redskaber og den rådgivning, som jeg savnede da jeg var førstegangsmor.
Oplægsholder: Monique Hasselgren

Tirsdag d 5. november "Motorik og sansebearbejdning"
Hvilken betydning har sansebearbejdning for mit barns motoriske udvikling? Kom og lær om de fire grundlæggende sansebearbejdningsmønstre som gælder for både børn og voksne.
Find ud af hvordan du bedst støtter op om dit barns sansemotoriske udvikling og undgår overstimulering eller understimulering. 
Bliv klogere på dit eget sansebearbejdningsmønster og hvordan det har betydning for de valg du træffer og de venner/den partner du vælger. Maj-Brit Birch Lykkegaard er børneergoterapeut og driver virksomheden AmmeErgo, hvor hun bl.a. underviser i Stimulastik, laver sansemotoriske screeninger og behandler børn med spisevanskeligheder.

Tirsdag d. 12. november "Hjemmefødsler"
Er du nysgerrig efter at vide hvordan hjemmefødsler foregår og hvad der skal til?
Undrer du dig over hvorfor nogen overhovedet kan finde på det?
Hvorfor kan det være en supergod idé og er der nogen situationer, hvor det bare ikke er?
Med udgangspunkt i jeres spørgsmål kan vi tale om alt det praktiske, fordele og ulemper, barselstiden hjemme, overflytning til hospital, retningslinier fra hospitalets side osv.
Oplægsholder: Ditte Aagaard, jordemoder ved både hospitals- og hjemmefødsler (incl. sine egne to).


Tirsdag d. 19. november "Barselsøkonomi - hvordan får man råd til at hjemmepasse sit barn?"
Måske har det at få barn inspireret dig til at tænke nye tanker om din jobsituation? Måske har du lyst til at gå ned i tid eller helt stoppe med at arbejde og blive hjemmepasser? Men hvad koster et barn egentlig det første år og hvordan kan man få overblik over sin økonomi og finde de steder man kan spare? Det er ikke gratis at stifte familie, men man bestemmer i høj grad selv, hvor dyrt det skal være. Når man går hjemme på barsel, er behovene og mulighederne anderledes, end når man er på job. Det kan være en god anledning til at kigge på det hele, så man kan tage bevidste valg om sin økonomi og så er det en god idé med madplaner og ”husholdning"! Dagens oplægsholder er mor til 3 børn og valgte at forlænge den sidste barsel med yderligere orlov og til sidst at sige sit job op, frem for at vende tilbage til et tidskrævende job som administrativ afdelingsskoleleder: "Det har givet mange overvejelser om, hvordan vi ønsker at indrette vores familieliv og om de økonomiske rammer, vi har at gøre det i. Jeg har ingen facitlister og jeg håber, at alle vil byde ind med deres egne erfaringer, så vi kan inspirere hinanden." Oplægsholder: Louise Rønne Green

Tirsdag d. 26. november  "Slynge- og vikletræf" kl 10-12
Vi udveksler erfaringer, prøver hinandens vikler, slynger og bæreseler, hjælper hinanden med tips og tricks og hygger os.
Medbring meget gerne dine vikler og andre bæreredskaber, men du kan sagtens deltage uden. 
Til Slyngetræf i SALTO er alle velkomne, nybegyndere som garvede vikle mamas og papas, gravide og naturligvis børn.
Christina og Cecilie, der har viklet og båret i strækvikle, fastvikle, ringslynge og bæresele, er i Foyeren fra kl. 10-12 og er klar til at vise de basale bindinger, svare på spørgsmål og give gode råd om babybæring og bæredimser.

Tirsdag d. 3. december

Tirsdag d. 10. november

Juleferie

Emner og datoer kommer på plads efterhånden som vi finder på dem.

Hvis du har et emne, du kunne tænke dig vi skal tage op i Barselslaboratoriet, så send en mail eller en SMS - også hvis du selv har lyst til at lave et oplæg - der er mange, der ikke ved det du ved!

info@saltofamilieaktiviteter.dk - tlf 30143686

legebanner.jpg